Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Αποστολή στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των κ-μ της ΕΕ (COSAC) στη Σόφια




"Ας δουλέψουμε μαζί για την ειρήνη και την ευημερία, καμία ανοχή στην αλλαγή συνόρων και στους αλυτρωτισμούς"


«Ας δουλέψουμε μαζί για την ειρήνη και την ευημερία ,καμία ανοχή στην αλλαγή συνόρων και στους αλυτρωτισμούς» διεμήνυσε από τη Σόφια της Βουλγαρίας  η Μαρία Τριανταφύλλου ,όπου παρευρέθη  στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων(COSAC)   των ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων εν όψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ε.Ε. από τη Βουλγαρία.
Στη συζήτηση, που έγινε για το μέλλον της Ευρώπης, η κα Τριανταφύλλου τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη ,να αντιμετωπίσει τις παθογένειές  της σταματώντας τη λιτότητα  και να εργαστεί για την επίλυση του μεταναστευτικού ζητήματος.
Ακόμη,  αναφέρθηκε στις μεγάλες προσκλήσεις του επόμενου διαστήματος ,ήτοι το  Brexit, η εμβάθυνση και η διεύρυνση της Ευρωζώνης, η ειρήνη και οι δημοκρατικές  αξίες, καθώς και η  αναγκαία επίλυση του Κυπριακού ζητήματος.
Τέλος, η βουλευτής επεσήμανε ,πως η ανάκαμψη της Ευρωζώνης από την κρίση πρέπει να συνοδευτεί από την έμφαση στις ανάγκες των ανθρώπων και από πολιτικές, που θα προωθούν την οικονομική και κοινωνική  συνοχή.