Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Για το Σκοπιανό, την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, την άποψη του Υπουργού Άμυνας και την στάση της κυβέρνησης μίλησε στο "Ακραίως" και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.


Συνέντευξη της κυρίας Μαρίας Τριανταφύλλου στο "Ακραίως" και στον Τάκη Χατζή στο ΣΚΑΪ 
Δείτε το σχετικό video εδώ
«Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα, το οποίο διαπραγματέυεται η κυβέρνηση. Είναι ένα ζήτημα άλυτο και εν υπνώσει, δεν θα έπρεπε να τοποθετούμαστε με αυτή την ευκολία. Επειδή είναι στην επικαιρότητα νομίζουμε ότι είναι εύκολο να τοποθετούμαστε. Δεν είναι έτσι όμως. Δεν θα διαφωνήσω ότι χρειάζεται ενημέρωση. Θα υπάρχει όμως. Εξάλλου, δεν έχει γίνει ακόμα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Η διαπραγμάτευση αρχίζει τώρα. Δεν είναι όμως μόνο το όνομα. Ο στόχος μας είναι πως θα απομακρυνθούν οι χρεωκοπημένοι αλυτρωτισμοί. Ο αλυτρωτισμός έχει βαθύτερες αιτίες και βαθιές ρίζες. Ας θυμηθούμε ότι δεν ήταν πάντα αυτό το όνομα. Ήταν ένα τέχνασμα του Τίτο» υπογράμμισε η κ. Τριανταφύλλου. 
Ανέφερε ότι πρέπει να δουλέψουμε απο τώρα ώστε να τεθούν οι όροι και οι βάσεις για να μην επιτραπούν ή ανακύψουν  στο μέλλον αλυτρωτικές τάσεις .

«Πρέπει να θέσουμε κάποια ζητήματα πέρα από το όνομα. Πρέπει να περιφρουρήσουμε ότι στη χώρα αυτή και στα Βαλκάνια δεν θα υπάρχουν αλυτρωτικές τάσεις. Εγώ επιμένω σε αυτό και θα πρέπει να επιμένουμε όλοι».

Διατύπωσε την άποψη ότι η  ενημέρωση στους πολιτικούς αρχηγούς πρέπει να γίνει και ότι η ενημέρωση στον  Αρχιεπίσκοπο αποσκοπούσε στην άρση της στρέβλωσης που δημιουργήθηκε στην κοινή γνώμη μέσω των επιστολών.
Ο πρωθυπουργός , σημείωσε, πως  θέλησε να ενισχύσει τους διακριτούς ρόλους και την δυνατότητα συνεργασίας  της πολιτικής ηγεσίας του Κράτους και Εκκλησίας.
Η κ. Τριανταφύλλου σχολίασε την άποψη του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμένου και τα  περί διάστασης της, με την επίσημη  θέση της κυβέρνησης.

«Έχει κάνει διάφορες δηλώσεις ο κ. Καμμένος, υπάρχει όμως κυβέρνηση και αρχή της πλειοψηφίας, αφήστε να προχωρήσουν τα πράγματα. Ο υπουργός Άμυνας αυτής της κυβέρνησης θα ψηφίσει αυτό που θα πει η κυβέρνηση και η Βουλή».