Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Μ. Τριανταφύλλου: Η Αριστερά έκανε έναν ιστορικό συμβιβασμό και τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα σφραγίσει την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία


«Είναι ένα νομοσχέδιο προαιπατουμένων, για να κλείσει η 3η αξιολόγηση και με στόχο την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» τόνισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου, ενώ επιτέθηκε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τις ότι βάλλουν κατά της κυβέρνησης, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις πολιτικές που εφάρμοσαν επί δεκαετίες, οδηγώντας τη χώρα σε πλήρη διάλυση.

«Κάποιες δυνάμεις θέλουν την όξυνση, δεν μιλούν όμως πώς έφτασε η χώρα εδώ. Κάποιες δυνάμεις δεν αρκούνται σε πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν φαίνεται όμως, γιατί και το 2019 θα είναι κυβέρνηση, αλλά θέλουν την ισοπέδωση του» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Τριανταφύλλου, που άνοιξε τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής. 
Η κ. Τριανταφύλλου μίλησε για πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει ένα ιστορικό συμβιβασμό, όπως είπε, με στόχο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, τονίζοντας ότι «έψαξε απεγνωσμένα να κερδίσει χρόνο για να καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο» και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός, επειδή δεν φορά παρωπίδες, αναγνωρίζει την προσπάθειά του να ανακόψει την αρνητική πορεία της χώρας. 
Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για ακραία σενάρια, που φτιάχνονται στην Ευρώπη και τόνισε ότι θέλουν πολύ δουλειά για να ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και εθνικισμού.
«Εκτός απροόπτων πολιτικών εξελίξεων, τον Αύγουστο η κυβέρνηση θα σφραγίσει και την τυπική έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας: 
«Εμείς καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε με άλλους όρους την πολιτική, για μια χώρα ισότιμη, βασισμένη στα δικά της συγκριτικά πλεονεκτήματα. Ξέρουμε ότι βαδίζουμε σε δρόμο δύσκολο, που πρέπει όμως να φτάσουμε στο τέρμα του. Με την αταλάντευτη επιμονή μας θα οδηγήσουμε την Ελλάδα στην έξοδο από τα μνημόνια, στην ουσιαστική δημοκρατία και θα κατορθώσουμε την παραγωγική ανασυγκρότησή της».
ΑΠΕ-ΜΠΕ