Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία στην συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2017».8/12/2016

«Ας τολμήσουμε να γίνουμε το αντι-παράδειγμα στη νεοφιλελεύθερη Ευρώπη».
Στην τοποθέτησή της, στη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2017 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε το ενδιαφέρον της κυρίως σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Τόνισε, ότι οι περιφερειακοί πόλεμοι με την κλιμάκωση στη γεωπολιτική μας γειτονιά δημιουργούν αποσταθεροποίηση, διαμελισμούς χωρών και προσφυγικές ροές: ένα εκρηκτικό μείγμα, που η Ευρωπαϊκή Ένωση αδυνατεί να διαχειριστεί ή να επιλύσει.
Η Μαρία Τριανταφύλλου καυτηρίασε την ενδοτική στάση των προηγούμενων κυβερνήσεων και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα και διπλωματικές, διεθνείς συνθήκες και διακηρύξεις, που αποδυνάμωσαν την διεθνή παρουσία και θέση της χώρας.

Η αδράνεια δεν μπορεί να αποτελεί μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Τέλος επεσήμανε πως μόνο με την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου οράματος παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα διασφαλίζει θέσεις εργασίας, που θα τονώσει την ελληνική περιφέρεια θα οδηγηθούμε στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική διέξοδο.