Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ομιλία στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τον «Εθνικό Μηχανισμό Συντονισμού, Παρακολούθηση και Αξιολόγηση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη.



«Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του ν. 4387/2016 (Α΄ 85) και άλλες διατάξεις».

«Μαζί με τον ελληνικό λαό μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα».

          Η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της ψήφισης της τροπολογίας για το κοινωνικό μέρισμα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.
Η κα. Τριανταφύλλου χαρακτήρισε «εξυπνακισμούς» τη φρασεολογία, που χρησιμοποίησε η αξιωματική αντιπολίτευση, για να επιχειρηματολογήσει την ψήφο της («παρών») και τόνισε πως με τη ρητορική, που ακολουθεί, υποβαθμίζει  το κοινοβούλιο και υποτιμά τον Ελληνικό λαό.
Με αφορμή τη διαπραγμάτευση και την ψήφιση από τη σημερινή κυβέρνηση της τροπολογίας για τη  «13η σύνταξη», σημείωσε, πως τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έπρεπε, να τοποθετηθούν απέναντι και  στις ουσιαστικές εξελίξεις, που λαμβάνουν χώρα στην Ε.Ε.
 «…με αφορμή αυτήν την πενιχρή πράγματι ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους, που είναι η «δέκατη τρίτη σύνταξη», θα έπρεπε να δούμε ποια κόντρα υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση… η κόντρα αυτή αφορά στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν αφορά στο αν η συμφωνία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα, να εφαρμόσουμε κοινωνική πολιτική.
 …Η τροπή που πήρε η διαπραγμάτευση καθώς και οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα και για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά είναι ευθέως μήνυμα προς την τυφλή γραμμή Σόιμπλε.
Η Ευρώπη δεν μπορεί, να συνεχίσει με μία πολιτική, που διαλύει την κοινωνική συνοχή, που διαλύει τη δημοκρατία και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην επέλαση της ακροδεξιάς ρητορικής και αναζωπυρώνει τον εθνικισμό σε όλη την Ευρώπη».

Δείτε το βίντεο της ομιλίας  στο link: https://youtu.be/F39g6_-smE4?t=4


Το γραφείο τύπου.