Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου για τις συναντήσεις της κυρίας Μαρίας Τριανταφύλλου στο Υπουργείο Παιδείας.


Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και την υφυπουργό Παιδείας Μερόπη Τζούφη είχε η Μαρία Τριανταφύλλου.

Κύρια θέματα της συνάντησης με τον υπουργό ήταν ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (συγχωνεύσεις, στελέχωση  και κτιριακά προβλήματα) αλλά και το ζήτημα της μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Η βουλευτής τόνισε, ότι για πρώτη φορά υπάρχουν κριτήρια για τις συγχωνεύσεις, που θα πρέπει, να τηρούνται.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά  στις συγχωνεύσεις,  που έχουν απασχολήσει το νομό, όπου υπήρξαν ενστάσεις και μέσω αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων. Επεσήμανε, ότι θα πρέπει, να επανεξεταστούν τα δεδομένα και οι αποφάσεις, που θα ληφθούν,  να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη εκπαιδευτική λειτουργία.

Όσον αφορά στη μεταφορά του τμήματος Λογιστικής,  η βουλευτής ανέφερε πως θα πρέπει  η διαδικασία  να ολοκληρωθεί κανονικά.  Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει κατορθωτό, να ενισχυθεί και με επιπλέον  προσωπικό το τμήμα και θα αξιοποιηθεί προς όφελος της φοιτητικής κοινότητας  πολύτιμος κτιριακός χώρος και εγκαταστάσεις.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση του ΠΔ.94/2013, που σημαίνει τη μεταφορά του τμήματος της Λογιστικής από την Πάτρα στο Μεσολόγγι.

Τέλος, συζητήθηκε η επικείμενη αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που προχωρά και θα ολοκληρωθεί άμεσα με νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με το σχεδιασμό, που εξαγγέλθηκε στο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας.

Η Μαρία Τριανταφύλλου συναντήθηκε, επίσης, με την υφυπουργό Μερόπη Τζούφη και συζήτησαν για ζητήματα ειδικής αγωγής, που αφορούν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ζητήματα Εκπαίδευσης, που αφορούν τη Διασπορά και κυρίως τις ομογένειες της Ευρώπης.

Το γραφείο τύπου.