Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση – Χαιρετισμός Μαρίας Τριανταφύλλου στην παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου για το Νοσοκομείο


Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Γραφείο: Λ. Δεληγιώργη 1 και πλ. Μπότσαρη
Τηλ: 26310-29266
Φαξ: 2631029266
          mtriantaf67@gmail.com
12/6/13
Ανακοίνωση – Χαιρετισμός Μαρίας Τριανταφύλλου στην παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μεσολογγίου για το Νοσοκομείο.

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες…
Ο Αγώνας των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι αγώνας όλης της πόλης, ολόκληρης της κοινωνίας. Αγώνας για αξιοπρέπεια, αγώνας για ζωή.
Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου ακολουθεί την κατάρρευση στην οποία έχουν παρέλθει όλες οι δομές Υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής και της σημερινής Μνημονιακής Κυβέρνησης.
Υποχρηματοδότηση, έλλειψη προσωπικού και υλικών, κλείσιμο και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, απλήρωτες δεδουλευμένες εφημερίες και υπερωρίες για γιατρούς και νοσηλευτές με ταυτόχρονες απειλές για απολύσεις και σαρωτικές μετακινήσεις για τους «απείθαρχους» και «ανυπάκουους».
Οι πολίτες καλούνται να «πληρώσουν ακόμα μια φορά το μάρμαρο». Ένα μεγάλο ποσοστό ,που καθημερινά μεγεθύνεται, αδυνατεί να έχει πρόσβαση σε επαρκή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Αφήνουν τα νησιά αλλά και μεγάλες περιοχές της χώρας χωρίς παροχές υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους κατοίκους.
Η λέξη εγκατάλειψη δεν είναι αρκετή  για να περιγράψει την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τις δομές υγείας στη χώρα.
Ουσιαστικά, η όποια λειτουργία του ΕΣΥ στηρίζεται κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και στην υπομονή των ασθενών.
Η τακτική της εγκατάλειψης, της διάλυσης και του ξεπουλήματος  αυτής της κυβέρνησης εκδηλώνεται ξεκάθαρα καισε όλες τις  δομές του δημόσιου τομέα και τις υποδομές τις χώρας .
Τα παραδείγματα πολλά .
 Με το  σχέδιο Αθηνά κλείνουν τμήματα και σχολές, με ιστορία και προσφορά  σε μια νύχτα όπως συνέβη και με το ΤΕΙ Μεσολογγίου .
 Με   ανορθολογικές  για το δημόσιο συμφέρον συγχωνεύεις έκλεισαν  τη ΔΟΥ Ναυπάκτου και ετοιμάζονται να συγχωνευόσουν   το τμήμα ελέγχου της ΔΟΥ Μεσολογγίου με το αντίστοιχο του Αγρινίου.
Τμήματα των επιθεωρήσεων εργασίας που έτσι και αλλιώς υπολειτουργούν τα συγχωνεύουν και προωθούν την υποστελέχωσή τους.  
Αναγκαίες αρδευτικές υποδομές για το νομό μας και την αγροτική μας παραγωγή αφήνονται στη τύχη τους τη στιγμή που συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την εκτροπή του Αχελώου.
Και ο κατάλογος δεν τελειώνει με αυτά.
Πρόσφατά μάθαμε πως ετοιμάζεται η κυβέρνηση να βγάλει στο σφυρί και τις Αλυκές Μεσολογγίου.
Χθες  με ένα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» πρόσθεσε και την ΕΡΤ στον κύκλο των χαμένων δημόσιων αγαθών. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση χάθηκε, η δημοκρατία χτυπήθηκε θανάσιμα, το Σύνταγμα κουρελιάστηκε, οι περίπου 2.900 εργαζόμενοι στα κρατικά κανάλια προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο των ανέργων. Ο μόνοι που κερδίζουν από αυτό είναι οι καναλάρχες-σωματοφύλακες της ντόπιας Τροϊκάνης συγκυβέρνησης, οι διαπλεκόμενοι εργολάβοι της ενημέρωσης αυτοί που κερδίζουν, χειραγωγώντας και τρομοκρατώντας κάθε μέρα στις 8.00 μ.μ. τον ελληνικό λαό.
Φίλες και φίλοι ,το σύνολο του λαού μας, το σύνολο της δικής μας μικρής κοινωνίας, του Μεσολογγίου έχει μέγιστο καθήκον, με συσπείρωση και αγωνιστική κινητοποίηση, να ανατρέψει τη ν αντικοινωνική επίθεση της χουντικής  κυβέρνησης της τρόικας  σε βασικά δικαιώματα: της υγείας, της παιδείας, της ασφάλισης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ