Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Συνάντηση της κυρίας Μαρίας Τριανταφύλλου και Διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΤο νοσοκομείο Αγρίνιου επισκέφτηκε την Πέμπτη το πρωί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και συναντήθηκε με το διοικητή κ. Μιχάλη Δημήτρη.
Υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για την κατάσταση των δυο νοσοκομείων και γενικότερα για τα σημαντικότερα προβλήματα του τομέα της Υγείας στο νόμο Αιτ/νιας.
Ο κ. Μιχάλης επεσήμανε την ανάγκη άμεσης κάλυψης των κενών σε ιατρικό , κυρίως , προσωπικό , αλλά και την ανάγκη του οργανισμού, ώστε  βάσει πραγματικών ελλείψεων , να αιτηθούν προσλήψεις.
Η βουλευτής επεσήμανε ότι παρά την προσπάθεια, από πλευρά του Υπουργείου για αναστροφή στην τάση περικοπής στις δαπάνες των νοσοκομείων , τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παραμένουν.
Παρά θετικές ρυθμίσεις , όπως η καθολική κάλυψη των αναγκών των ανασφάλιστων , η αλλαγή του συστήματος προμηθειών οι προσλήψεις ιατρών , νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού , για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια , η κατάσταση στο χώρο της υγείας απαιτεί στελέχωση , αναδιοργάνωση διοικητική , ορθολογικότερη διαχείριση προσωπικού.
Είναι σημαντικά η πρόθεση της κυβέρνησης για ενίσχυση της δημόσιας Υγείας . Σ΄αυτή τη βάση είναι απαραίτητη η αύξηση της χρηματοδότησης , η δημιουργία δημοσιονομικού χώρου υπέρ του κοινωνικού κράτους και της Δημόσιας Υγείας. Μόνο έτσι μπορούν να αρθούν οι υγειονομικές ανισότητες που εντάθηκαν λόγω της λιτότητας και των περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες.


Το γραφείο Τύπου.