Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Τοποθέτηση στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών για προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ.


Στη διαρκή επιτροπή  Εθνικής  Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με θέμα την κύρωση του πρωτοκόλλου για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ τοποθετήθηκε η Βουλευτής του Ν. Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριανταφύλλου.
Η κ. Τριανταφύλλου έκανε λόγο για έντονο παρασκήνιο, που έχει σχέση με το συσχετισμό δύναμης και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις  στην ευρύτερη περιοχή καθώς και τον ανταγωνισμό μεταξύ Η.Π.Α. και Ρωσίας για τον έλεγχο των δυτικών Βαλκανίων και της Μεσογείου.
Η βουλευτής τόνισε πως χρειάζεται, να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η «γειτονιά» μας, μετά το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, συχνά, γίνεται πεδίο αντιπαραθέσεων και εθνικιστικών εξάρσεων, οι οποίες υποδαυλίζονται από τις μεγάλες δυνάμεις, ενώ έθεσε το ζήτημα συνολικά για το ποια θα είναι η φυσιογνωμία της συμμαχίας και η σχέση των Η.Π.Α. με τη Ρωσία τη νέα εποχή.
Τέλος, η κ. Τριανταφύλλου  δήλωσε  πως, σε κάθε περίπτωση, παραμένει πάγια η θέση,  ότι η Ρωσία, θα πρέπει, να αποτελεί στρατηγικό εταίρο της Ευρώπης.

Βίντεο Συνεδρίασης: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#b0639992-5b9a-4f9e-8844-a70700aee814