Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Παρουσιάστηκε στην Αθήνα η υποψηφιότητα του Μεσολογγίου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021




Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα,  με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή,  για την  παρουσίαση της υποψηφιότητας «Μεσολόγγι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» παραβρέθηκε η βουλευτής  Μαρία Τριανταφύλλου.
 





Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Λόγου της  Στοάς του Βιβλίου του Αρσάκειου Μεγάρου κατόπιν ευγενικής προσφοράς της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, βουλευτές, πρόεδροι οργανισμών, φορέων και συλλόγων από Αθήνα και Μεσολόγγι, καθώς και πλήθος κόσμου......




Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από τον π. Γ.Γ. του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητή Παν. Κοντό, ενώ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγαθ. Κότσαλου, των καθηγητών Κλασσικής Αρχαιολογίας Παν/μίου Αθηνών Β. Λαμπρινουδάκη,  Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Παν/μίου Παν. Πουλή, Συνταγματικού Δικαίου Σπ. Βλαχόπουλου και του  Δρ. Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φ. Σπυρόπουλου.




     

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο αδελφός της αείμνηστης Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης, ενώ μήνυμα υποστήριξης απέστειλαν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης Νίκος Αλιάγας και ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.






Αξίζει να σημειωθεί πως στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://messolonghi2021.eu/el-GR/, περιλαμβάνονται οι επιμέρους πληροφορίες, φωτογραφίες και λεπτομέρειες της υποψηφιότητας, καθώς και η σύνθεση των μελών Συντονιστικής και Πολιτιστικής Επιτροπής.  







 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν  και οι βουλευτές  Γ. Πάντζας (Περιφέρεια Αττικής ΣΥΡΙΖΑ), Γ. Δημαράς (Αττικής ΣΥΡΙΖΑ)  Μ. Σαλμάς (Αιτωλοακαρνανία, Ν.Δ.), Ν. Νικολόπουλος (Αχαΐα ΑΝΕΛ) και Δ. Κωνσταντόπουλος (Αιτωλοακαρνανία, Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο π. πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Παν. Σόμπολος, ο πρόεδρος των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε. Θ. Μπλίκας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλ/νίας και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Κ. Ρόκκος,
ο π. Υπουργός Νίκος Βερνίκος, Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου, καθώς και πολλά μέλη του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής.