Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Για την Εφημερίδα «το Χωνί» “Η μαύρη ημερομηνία της 23 Απριλίου του 2010”


«Ο λαός μας δε σκύβει το κεφάλι, μπορούσαμε και μπορούμε να βαδίζουμε αλλιώς»
Η μαύρη ημερομηνία της 23 Απριλίου του 2010 άνοιξε το δρόμο για πλήρη αποδόμηση των πάντων: οικονομικών, κοινωνικών, παραγωγικών δυνάμεων αλλά και των δημοκρατικών θεσμών. Συστηματικά λεηλατήθηκε και διαλύθηκε η χώρα, η κυριαρχία της, η ζωή του λαού της και του δημόσιου πλούτου της με πρόσχημα ένα «απύθμενο» χρέος.
Μετά τις εκλογές του 2015 ξεκίνησε μια νέα κατάσταση για τη χώρα και το λαό της: Η ελπίδα νίκησε το φόβο. Η επιλογή της προοπτικής του συλλογικού αγώνα είναι πλειοψηφική. Και η λαϊκή εντολή προς το ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει σαφής! να προχωρήσει σε μία διαφορετική πορεία καταργώντας άμεσα το ειδικό καθεστώς «αποικίας» που επιβλήθηκε μέσω της Τρόικα, που διαιωνίστηκε μέσω του συνεχούς δανεισμού και της ανατροφοδότησης του χρέους. Γιατί το χρέος χρησιμοποιείται ως εργαλείο ελέγχου των οικονομικών υπό γερμανική εποπτεία, άρα ως εργαλείο πολιτικού πειθαναγκασμού χωρών. Κόντρα σ΄αυτό είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας. Η λαϊκή εντολή προτάσσει επίσης δύο στοιχεία.
1ον  η φαυλότητα, η διαπλοκή δεν μπορούν πλέον να έχουν ασυλία.
2ον  η απόφαση για παραγωγική ανασυγκρότηση, για αυτοδύναμη ανάπτυξη, για ανάπτυξη της ζωντανής εργασίας και πρώτα απ΄όλα της εργαζόμενης νεολαίας είναι αυτό που μπορεί να μας απαλλάξει από νέους δανεισμούς, να παράξει πλούτο, να δημιουργήσει πλεονάσματα υπέρ της ανασυγκρότησης της χώρας και της κοινωνίας.
Τους τρεις περίπου μήνες ζωής της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας υπάρχει μια λυσσαλέα προσπάθεια όλων των συστημικών δυνάμεων (παλιά συγκυβέρνηση αλλά και «νέα»  κόμματα που εφευρέθηκαν  για να ανακόψουν την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, μηντιακό κατεστημένο) να ακυρωθεί η ιδέα ότι μπορούσαμε και μπορούμε να βαδίσουμε  αλλιώς.
Σ’ αυτό το σχέδιο παγίδευσης της Ελληνικής κυβέρνησης που ετοιμάζουν ξένα και ντόπια κέντρα με εργαλείο την χρηματοδοτική ασφυξία αλλά και την εμπέδωση της υποταγής πεισματικά διατηρούμε τις «κόκκινες γραμμές» που ο Ελληνικός λαός έχει θέσει.
«Ο λαός μας δεν τρομοκρατείται, δεν εκβιάζεται, δεν υποχωρεί».

Μαρία Τριανταφύλλου.