Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Συνέντευξη στον Αιτωλοακαρνανικό Τύπο.



Κυρία Τριανταφύλλου, στις πρόσφατες εκλογές οι πολίτες εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, προσδοκώντας σε ένα καλύτερο αύριο. Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, τι έχετε να πείτε στους πολίτες; Θα μπορέσουν επιτέλους να χαμογελάσουν λίγο περισσότερο από πριν;
Είναι γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά από την ΝΔ όχι, όμως, και αυτοδύναμος.
Παρότι, όμως, δεν επετεύχθη  η αυτοδυναμία, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του προχώρησαν άμεσα στη συγκρότηση κυβέρνησης με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την πολιτική διέξοδο της χώρας τόσο από το μνημόνιο όσο και από το παλιό σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που δεν αντιδρούσε με κανέναν τρόπο στη διαρκή απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της χώρας αλλά και της εξόντωσης του λαού μας.
Η πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση γίνεται σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες: περιφερειακοί πόλεμοι ( Ουκρανία, Συρία και αλλού), γεωπολιτικές και ενεργειακές ανακατατάξεις κα πρακτικές ενεργειακού αποκλεισμού, εξελίξεις στην Κύπρο και τουρκική προκλητικότητα. Σε τέτοιες συνθήκες η Ελλάδα κάνει σαφές, ότι η μετακύλιση της οικονομικής κρίσης σε περιφερειακές οικονομίες της Ευρώπης πρέπει, να ανακοπεί, όπως επίσης και οι αδιέξοδες περιφερειακές πολεμικές συγκρούσεις.
Η Ελληνική κυβέρνηση συνεπώς σήκωσε πολύ περισσότερο βάρος από αυτό, που της αναλογούσε σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Ό, τι όμως δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Οι Έλληνες χαμογελούν όταν αγωνίζονται με το κεφάλι ψηλά. Αυτό υπηρετεί και θα συνεχίζει να υπηρετεί η νέα Ελληνική κυβέρνηση, σε αυτό θα βάλει πλάτη σε όλες του τις δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προεκλογικά είχατε χαρακτηρίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ως την πιο κρίσιμη εκλογική διαδικασία, καθώς οι πολίτες θα αποφάσιζαν «ποια Ελλάδα και με ποιο τρόπο θέλουν να ζήσουν». Πιστεύετε ότι η Ελλάδα αλλάζει και, αν ναι, με ποιο τα τρόπο;
Ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του, έκανε σαφές  ότι έχει ανάγκη, να αλλάξει στη  χώρα μας η πολιτική κατάσταση. Έγινε σαφές πως η ελπίδα νίκησε τον φόβο και οι έλληνες θέλουν,  να συνεχίσουν τον αγώνα για   ουσιαστική αλλαγή. Η επιλογή της προοπτικής του συλλογικού αγώνα είναι πλειοψηφική.
Ο διάλογος μεταξύ των πολιτών, η κριτική σκέψη, η παιδεία είναι όπλα, που πρέπει, να ανακτηθούν και να χρησιμοποιηθούν άμεσα, ώστε να αλλάξει η Ελλάδα.
Το πιο βασικό όμως είναι η επιμονή μας στην αλληλεγγύη, όσων καθημερινά πλήττονται αλλά δε σκύβουν το κεφάλι. Μέσα από αυτή την τόσο απλή διαδικασία αλλά την τόσο ουσιαστική θα δημιουργηθούν εκείνα τα αιτήματα, εκείνες οι προτάσεις, που όχι μόνο θα αυξήσουν την κοινωνική συνοχή αλλά θα εμπλουτίσουν με τον καλύτερο τρόπο το πολιτικό πρόγραμμά μας, που επίκεντρό του, πρέπει, να  είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Οι Αιτωλοακαρνάνες σας έδωσαν για δεύτερη συνεχή φορά την εντολή να τους εκπροσωπήσετε στη Βουλή. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που έχετε να αντιμετωπίσετε σε τοπικό επίπεδο και ποιες οι κινήσεις για την επίλυσή τους;
Αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη, ότι εκπροσωπώ για δεύτερη φορά την Αιτωλοακαρνανία στη Βουλή των Ελλήνων. Κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο τα ζητήματα υγείας, παιδείας και παραγωγικής ανασυγκρότησης απασχόλησαν τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα προβλήματα θα προσπαθήσουμε, να επιλύσουμε. Έχουμε τονίσει πόσο αναγκαία είναι η ενίσχυση των υπαρχουσών δομών – κοινωνικών και παραγωγικών.  Ωστόσο, σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη, να επικεντρωθούμε και σε ζητήματα ανάπτυξης αλλά και στην προσπάθεια για ανάσχεση, για μείωση της ανεργίας.

Ποιοι οι προσωπικοί σας στόχοι; Να ελπίζουν οι πολίτες του νομού μας ότι θα σας δουν σύντομα με πιο ενεργή συμμετοχή στον κρατικό μηχανισμό;
Ο κοινός μας στόχος είναι να υπηρετήσουμε την πατρίδα και τα συμφέροντα των εργαζομένων. Σε αυτό πρέπει να δώσουμε όλη τη δύναμη και την ενέργειά μας. Αυτή είναι η πιο μεγάλη φιλοδοξία για όλους μας.