Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ομιλία



Η κ. Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στο  μοντέλο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που προτείνει η κυβέρνηση.  Τόνισε πώς  φιλοσοφία και στόχος του είναι η διατήρηση του πελατειακού συστήματος υπό την απειλή της   απόλυσης για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.    

«Μας κατηγορείται για διατήρηση του παλιού πελατειακού συστήματος εσείς που συστήσατε, που υπηρετήσατε και υπηρετείται, εσείς που καρπωθήκατε τα οφέλη, τις ψήφους, από αυτό το σύστημα, εσείς που το αξιολογούσατε ως τώρα και το διαιωνίζατε».

«Εσείς δεν θέλετε αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, θέλετε, πλήρως ελεγχόμενους, υποταγμένους, αφυδατωμένους δημοσίους υπαλλήλους, κακοπληρωμένους με τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης καθημερινά πάνω από το κεφάλι τους»

Η κ. Τριανταφύλλου στην ομιλία της ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία που έχει κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για τους εκπαιδευτικούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας και απειλούνται με απόλυση από την κυβέρνηση.

Τέλος, ζήτησε την άρση της  προωθούμενης κατάργησης της Διεθνούς Ακαδημίας Ελευθερίας με έδρα το Μεσολόγγι, αφού δεν επιβαρύνει οικονομικά το Δημόσιο, την ίδια στιγμή που η στοιχειώδης ανάπτυξη της λειτουργίας της μπορεί να συμβάλει στην προώθηση του πολιτισμού και στην τόνωση της τουριστικής και τοπικής ανάπτυξης.