Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Με αναφορά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και Γιώργος Βαρεμένος ζητούν την επαναλειτουργία του  Γυμνάσιου Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής διδασκαλίας. Οι δύο βουλευτές κατέθεσαν στο κοινοβούλιο την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου, με την οποία ζητάει την ανάκληση της απόφασης και την επαναλειτουργία  του Γυμνάσιου Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής διδασκαλίας, γιατί οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στους μαθητές τη μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλη απόσταση.


Αναλυτικά το κείμενο του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου:
                                                                
                                                                 
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΡΜΟΥ
                                                          
           Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Θέρμου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τη μη λειτουργία του θεσμού της Ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Θέρμου. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας δεν επέλεξε το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας για το σχολικό έτος 2013-14, παρόλο που δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα 30 και πλέον μαθητές  και θα δημιουργούνταν πάνω από  10 τμήματα. Μετά την απόφαση αυτή, οι μαθητές καλούνται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα της ενισχυτικής διδασκαλίας στο Γυμνάσιο Καινουρίου, πράγμα που δεν είναι εφικτό, γιατί οι μαθητές δεν μπορούν να μετακινηθούν σε μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, αφού οι περισσότεροι είναι από χωριά, στα οποία δεν μπορούν να φτάσουν στη συνέχεια, λόγω έλλειψης μεταφορικού μέσου.
       Η απόφαση αυτή αφαιρεί από τους  αδύνατους μαθητές τη δυνατότητα να βοηθηθούν στα μαθήματα που επέλεξαν να παρακολουθήσουν, λόγω γεωγραφικών συνθηκών. Πλήττονται στην πραγματικότητα οι αδύνατες οικονομικά οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στα φροντιστήρια
               Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Αιτ/νίας  να ανακαλέσουν την απόφαση και να λειτουργήσει το Γυμνάσιο Θέρμου ως Κέντρο Ενισχυτικής διδασκαλίας, γιατί οι συνθήκες δεν επιτρέπουν στους μαθητές τη μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλη απόσταση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΕΤΣΙΝΗ                        ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΟΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ