Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014

Για δεύτερη συνεχόμενη  φορά ο Υπουργός Οικονομικών επικαλείται φόρτο εργασίας και δεν δίνει το παρόν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

 Ο κ. Στουρνάρας δεν προσήλθε σε προγραμματισμένη επίκαιρη ερώτηση της κ. Τριανταφύλλου για  τους τρόπους αξιοποίησης των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε τη στιγμή που ο διορισμός συμβούλου, που θα αποτιμούσε την οικονομική και την εν γένει κατάσταση των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» (απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής από τον Απρίλιο του 2013), ακόμα εκκρεμεί και το παζάρεμα με επίδοξους αγοραστές, όπως όλα δείχνουν,  έχει ήδη ξεκινήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως  τον Οκτώβριο του 2013 είχε επισκεφθεί τις Αλυκές Μεσολογγίου κλιμάκιο της Ισραηλινής εταιρίας Salt of the earth και ο Διευθύνων σύμβουλος των «Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.» συμμετείχε στο πρωθυπουργικό ταξίδι στο Ισραήλ, το περασμένο φθινόπωρο.
Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι στο  ταξίδι δε συζητήθηκε τίποτε συγκεκριμένο σχετικά με την αλλαγή του ιδιοκτησιακού-μετοχικού καθεστώτος της εταιρείας το γεγονός πως για δεύτερη συνεχόμενη φορά κανείς από το υπουργείο οικονομικών δεν παρουσιάζεται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, δείχνει ξεκάθαρα πως η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι άξια συνεχιστής  των πρακτικών και συνηθειών  των προκατόχων της.
Το να  θέλουν να παρουσιάζονται σαν «σοβαροί» και «υπεύθυνοι»  οι της κυβέρνησης Σαμαρά είναι δικαίωμα τους,  μόνο που για να πείσουν τον Ελληνικό λαό,   αυτό θα πρέπει να συνδέεται  πέραν των υπολοίπων  και με την κοινοβουλευτική τους παρουσία, ιδιαίτερα για  θέματα κρίσιμης εθνικής Σημασίας.
Ο κ. Στουρνάρας, το έχουμε παραδεχθεί, πως σίγουρα είναι εργατικός, όπως και τα υπόλοιπα  στελέχη της κυβέρνησης, κατά το πρότυπο του αρχηγού τους, αλλά το μεγάλο ζήτημα είναι το για ποιον δουλεύουν.

Το γραφείο τύπου.