Πέμπτη 23 Μαΐου 2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
22-05-2013
Θέμα: Επίσκεψη Βουλευτή Μαρίας Τριανταφύλλου στις Αλυκές Μεσολογγίου και συνάντηση με εργαζομένους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Την Τρίτη 21-05-13 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου επισκέφθηκε τις Αλυκές Μεσολογγίου, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αξιοποιήσει το ποσοστό των μετοχών που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.
Ανησυχία εκφράστηκε από τους εργαζόμενους για την κίνηση αυτή της κυβέρνησης, εφόσον πρόκειται για μια κερδοφόρα εταιρεία, που στηρίζεται σε δικά της κεφάλαια χωρίς οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επιπλέον έχει μια σημαντικότατη παραγωγική δραστηριότητα καταφέρνοντας να κρατάει χαμηλή την τιμή του άλατος στην ελληνική αγορά. Εντονότερος ήταν ο προβληματισμός για την απώλεια θέσεων εργασίας τόσο στην εταιρεία όσο και σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των Ελληνικών Αλυκών ΑΕ.
Από την πλευρά της η βουλευτής συμμερίστηκε τον προβληματισμό των εργαζομένων, εξέφρασε την πάγια αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στην εκποίηση του εθνικού πλούτου και επανέλαβε τη δέσμευση του κόμματος για επανακρατικοποίηση των επιχειρήσεων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.
 Στη συνέχεια η Βουλευτής βρέθηκε στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Μεσολόγγι όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και με εκπροσώπους του Συλλόγου Υπαλλήλων.  Εκεί αναδείχθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων που αφορούσαν στην υποστελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών, τις πολλαπλές αρμοδιότητες που ανατίθενται στους εργαζόμενους χωρίς την προηγούμενη κατάλληλη εκπαίδευσή τους και άλλα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους εργαζόμενους στο νέο πειθαρχικό κώδικα που προβλέπει αυτοδίκαιη αργία, πράγμα που καθιστά αδύνατη την εργασία τους αφού με την παραμικρή αντιδικία (έστω και αν αυτή δεν έχει τελεσιδικήσει) κινδυνεύουν με απόλυση.
Ακολούθησε μια πλούσια συζήτηση για πιο διευρυμένα κοινωνικά και πολιτικά θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών και τη συνεχόμενη κατασυκοφάντηση των Δημοσίων Υπαλλήλων από κυβέρνηση και ΜΜΕ.
Η Μαρία Τριανταφύλλου από την πλευρά της τόνισε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην υποστελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών αλλά και την ανάγκη αναδιοργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης με ιδιαίτερη κριτική στις ρυθμίσεις του Καλλικράτη. Επεσήμανε ότι ο στόχος της κυβέρνησης με το νέο πειθαρχικό κώδικα και την αυτοδίκαιη αργία είναι να φτιάξουν εργαζόμενους πειθαρχημένους και να χτυπήσουν οποιαδήποτε συνδικαλιστική διεκδίκηση και αγώνα. Τόνισε δε την ιδιαίτερη σημασία της αλληλεγγύης ανάμεσα στους διάφορους κλάδους των εργαζομένων αλλά και την ανάγκη οι αγώνες να γίνουν πιο συνολικοί και να πάρουν πιο κεντρικό και πολιτικό προσανατολισμό.
Το Γραφείο Τύπου