Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου


06/02/2013 
Δελτίο τύπου
Με επιστολή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου,  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου,  εκφράζει την αντίθεση της με την εφαρμογή του μνημονίου στην παιδεία, όπως αυτή προωθείται από το Σχέδιο Αθηνά.
Καλεί, για άλλη μία φορά, τους Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές να κάνουν πράξη  την αντίθεσή τους  στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, των ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου.

Επιστολή

Προς:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου

«Λυπούμαστε πραγματικά που, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο Κοινοβούλιο, δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στη σημερινή σας συνεδρίαση που αφορά ένα σημαντικότατο ζήτημα για την τοπική κοινωνία αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.
Είναι πλέον οφθαλμοφανές, μετά τη δημοσιοποίηση του σχεδίου Αθηνά, ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων περί του αντιθέτου, πρόκειται για ένα σχέδιο που με φθηνή λογιστική και  με περικοπές συρρικνώνει και αποδιαρθρώνει την τριτοβάθμια εκπαίδευση εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των μνημονίων. Προωθεί συγχωνεύσεις τμημάτων και διαρθρωτικές αλλαγές στην οργάνωση και διοίκηση των ιδρυμάτων που χαρακτηρίζονται από προχειρότητα και ανορθολογισμό, χωρίς να στηρίζονται σε επιστημονικά κριτήρια, μακριά από τις ανάγκες της κοινωνίας και με έντονο το στοιχείο της προχειρότητας. Δυστυχώς οι εκτιμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο!
Καταλαβαίνουμε απόλυτα το πλήγμα που δέχεται η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΤΕΙ (σπουδαστές και διδακτικό προσωπικό) Ναυπάκτου, συναισθανόμαστε την αδικία που διαπράττεται αφού το τμήμα του  ΤΕΙ Ναυπάκτου έχει λάβει  θετική αξιολόγηση. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στην προσπάθεια τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και των φορέων της πόλης για τη διατήρηση του ΤΕΙ Ναυπάκτου. Η στήριξη και βοήθειά μας είναι δεδομένη.
Τώρα είναι η ώρα που ο λαός θα απαιτήσει μια Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία που θα καλύπτει πρώτα από όλα τις ανάγκες του. Που θα απαιτήσει να πάρει τη ζωή στα χέρια του. που θα απαιτήσει να σταματήσει ο εμπαιγμός εις βάρος του.
Τέλος, καλούμε τους Αιτωλοακαρνάνες  βουλευτές να κάνουν πράξη την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, των ΤΕΙ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου. Ας μην ψηφήσει κανείς αυτό το Νόμο.»

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής ΣΙΡΙΖΑ-ΕΚΜ