Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρίας Τριανταφύλλου στο Ριγάνι του Δήμου Ναυπακτίας και συνάντηση με τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ριγάνι Ναυπακτίας επισκέφτηκε η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ναυπακτίας  την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.
Όπως είναι γνωστό, μεγάλης έκτασης κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Πιτσινέικα-Ριγάνι  απέκοψε τμήμα του οδοστρώματος,  δημιουργώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη τάφρο και καθιστώντας  την διέλευση των οχημάτων αδύνατη από το σημείο.
 Ή πρόσβαση στο Χωριό  πραγματοποιείται πλέον  με δυσκολία  από  παραποτάμιο και σε πολύ άσχημη κατάσταση αγροτικό  δρόμο, για ορισμένου τύπου οχήματα και με πολλές δυσκολίες αλλά και καθυστέρηση.
 Τα μέλη του κλιμακίου  διαπίστωσαν την τεράστια  καταστροφή που προκλήθηκε ύστερα από  τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης εβδομάδας (Σάββατο 19/1/2013) κατά μήκος της επαρχιακής οδού Πιτσινέικα-Ριγάνι. 
Αργότερα, στο χωριό,  συζητήθηκε   με κατοίκους  το συγκεκριμένο πρόβλημα όπου η βουλευτής δήλωσε την πλήρη κατανόηση της στην ανάγκη των κατοίκων για άμεση αποκατάσταση της συγκοινωνίας καθότι συντρέχουν και σοβαρότατοι λόγοι υγείας για αρκετά άτομα.
Η Βουλευτής  θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, αλλά και με την κοινότητα για να παρακολουθήσει το θέμα,  αφού οι κατολισθήσεις φαίνεται να συνεχίζουν προκαλώντας και  νέες ζημιές.

Τη Δευτέρα 28/1/2013 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη. Αντικείμενο συζήτησης η ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεσολογγίου-Ιονίων νήσων, το Μουσείο της Βάσως Κατράκη, το πρόβλημα που προέκυψε στο Σωματείο Φορτοεκφορτοτών Μεσολογγίου, το ΤΕΙ Μεσολογγίου, η ακαταλληλότητα του νερού στο Αιτωλικό, η Μαρίνα Μεσολογγίου και η εφεδρεία σε υπαλλήλους των ΟΤΑ.
Από τον Δήμαρχο υπήρξε ενημέρωση για όλα τα ζητήματα. Τονίστηκε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι γεγονός και χρειάζεται αφ' ενός ενημέρωση και αφ' ετέρου κάποια έργα στο λιμάνι. Επιπλέον, υπάρχει προς δημοπράτηση ένα έργο 130.000 ? ,  μέσω Leader,  για τις εργασίες στο Κατράκειο. Όσον αφορά στην ακαταλληλότητα του νερού στο Αιτωλικό, ανέφερε πως λύση στο πρόβλημα θα αποτελέσει ένας αγωγός που θα μεταφέρει νερό από το Μεσολόγγι. Τόνισε την ανάγκη ύπαρξης του ΤΕΙ στο Μεσολόγγι καθώς και την εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα στη Μαρίνα. Τέλος, αναφέρθηκε πως  προς το παρόν κανένας υπάλληλος από το Δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Από την πλευρά της η κ. Τριανταφύλλου τόνισε πως είναι απαραίτητη η στήριξη από το Δήμο του Μουσείου Β. Κατράκη, ο αγώνας για την παραμονή και την ενίσχυση του ΤΕΙ Μεσολογγίου καθώς και η άμεση εξεύρεση λύσης για το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού στο Αιτωλικό. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να παρέχεται στους πολίτες φθηνά και φυσικά χωρίς κινδύνους για την υγεία τους.
Τάχθηκε επίσης στο πλευρό του Σωματείου Φορτοεκφορτοτών και τόνισε πως δε γίνονται ανεκτές αυθαίρετες και αυταρχικές συμπεριφορές από το Διευθύνοντα Σύμβουλο των Αλυκών.
Τέλος, σε σχέση με την εφεδρεία υπαλλήλων ανέφερε πως πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που έχει ως στόχο να δώσει τη χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εργαζόμενούς σ' αυτήν.
                                                                                                                                                                             
    
                                                                                                                                                                        Το γραφείο τύπου